Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Světlonoš

16. 3. 2011 15:32
uprimne nechapu

co vi lekar o reforme duchodu? Jak do hloubky jste problematiku studoval? Studoval jste extrapolace demografickeho vyvoje do boucna? Vite vubec neco o statistice a ekonomickych propoctech? Nebavilo vas uz operovat oci?

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

15. 3. 2011 10:01
Zase jeden, kterej

dokazuje, že absolutně neví, o čem píše a jen papouškuje svého guru Kalouska. Nic jste nevysvětlil. Naopak. Ona celá věc není tak jednoduchá. Ve hře je počet nezaměstnaných, pro něž není uplatnění - podvazováním ekonomiky a zdražování třeba segmentu zdravotnictví díky DPH bude mít nějaké důsledky a konsekvence - např. O způsobu provádění tohoto typu penzijní reformy ani nemluvě. Váš guru kašle i na obyčejná rozumná doporučení NERVu - třeba ohledně výše poplatků nově vzniklých fondů - jen soukromých. Jen dokazujete, co s Vámi osobně dělá skutečnost, když se v Čechách kdokoli dostane do politiky. Ano zabezpečení sebe sama je nejdůležitější.

0 0
možnosti

Stará kára

15. 3. 2011 10:43
Re: Zase jeden, kterej

Je zajímavé, že každý, kdo má jiný názor než vy někoho papouškuje. 

Jste si jist, že to je ve vašem případě vyloučeno?

0 0
možnosti

hafusak2

15. 3. 2011 9:28
Je to hezké, ale nemohu si pomoci:

Sněhurka a sedm trpaslíků je hezčí.Rv

0 0
možnosti

Paeris Kiran

15. 3. 2011 14:07
Re: Je to hezké, ale nemohu si pomoci:

Pohádky očividně bývají hezčí než realita.

Je naopak třeba aby politici přestali všechny uklidňovat že vše je a bude v pořádku. Naopak potřebujeme aby se do vedení dostali takoví lidé kteří budou počít a jednat tak jako by se realizoval ten absolutně nejhorší myslitelný scénář.

V pláýnování není místo pro jakýkoli optimismus.

0 0
možnosti

Live_in_the_death

15. 3. 2011 8:51
Dle mého toto není vůbec reforma

jedná se jen o dobrovolné vzdání se příjmů do státního rozpočtu ve prospěch soukromých organizacích, protože tato reforma řeší jen tady toto a 5% opravdu nezachrání naše budoucí důchody. Kde jsou plány na vyšší porodnost a podpora rodin? Nikde. Je navíc zajímavé, že nikdo z vlády neříká, jak penzijní fondy a naspořené finance budou fungovat. Když je nenápadně sdělováno, že někdo bude dobrovolně spořit 40 let a díky tomuto spoření bude odebírat své rodině finanční prostředky a ukládat je do penzijního fondu, tak pokud zemře před dosažením nebo po dosažení důchodového věku, tak tyto finanční prostředky PROPADNOU penzijnímu fondu a případným pozůstalým bude vyplácen vdovský nebo sirotčí důchod POUZE po dobu 3 let. Takže se jedná zase pouze jen o průběžný systém. Já sám odmítám dávat své peníze nějakému fondu, kde nemám od státu jistotu, že tento fond bude po 40 letech ještě existovat. Co takhle dát možnost výběru. Já sám si dokáži zhodnotit tyto finanční prostředky mnohem více než fond.

0 0
možnosti

Já, Claudius

15. 3. 2011 6:15
My totiž tu reformu nepotřebujeme

Kdybyste si spočítal, jak by ekonomika šlapala, kdyby nedošlo k té podivné krizi, tak by byl důchodový účet v přebytku. Jenže kapitalismus stále ještě nepřekonal potíže růstu, a tak to musíme platit my.

0 0
možnosti

VN63

14. 3. 2011 22:27
Pane poslanče

začněte u sebe, berte 15 000 čistého jako mnoho jiných a hned se trochu ušetří, co vy na to?

0 0
možnosti

jsoud

14. 3. 2011 21:56
Chce to nový pohled na řešení situace.

Všichni diskutující nějak podvědomě uvažují, že penze je věcí každého jednotlivce zvlášť. Nikdo neuvažuje, že v blízké budoucnosti bude mnohem méně monotonní práce pro středně a nízko vzdělané občany, protože jejich práci zastanou automaty. Tedy je nutno počítat s ještě vyšší nezaměstnaností než je dnes. Na to není současný liberální systém s kapitalistickým systémem hospodaření připraven. Nyní to funguje tak, že vlády v domnění, že přimějí úspěšné kapitalisty rozvíjet výrobu a přijímat tím pádem do zaměstnání další zaměstnance, jim snižují daňe a výsledek neodpovídá jejich očekávání. Oni své prostředky stěhují do daňových rájů a zemí s levnou a nyní i kvalifikovanou pracovní silou v Asii. Část z nich se dala na nákup uměleckých děl, které vlivem malého počtu mají stabilně rostoucí ceny. Obecně se majetek stále více soustřeďuje v rukách cca 5% populace. Jak oni bohatnou, tak ostatní chudnou.

0 0
možnosti

Paeris Kiran

14. 3. 2011 21:59
Re: Chce to nový pohled na řešení situace.

Řešením by byl přirozený pokles populace... ale ten měl začít už před desetiletími. Jenomže státy zcela kontraproduktivně zavedly "propopulační politiku" a ještě stupidněji "proimigrační politiku".

Z dlouhodobého hlediska obě škodí a je třeba s nimi co nejrychleji přestat.

0 0
možnosti

Karl Novak

14. 3. 2011 21:42
Soudruhu sociální inženýre,

a na variantu nechme lidi být jste nepomyslel.

Nebudeme lidem nic brát a ani nic dávat.

A pár (desítek) tisíc úředníků nebude muset do práce. Ale pište si, že najednou bude více dětí, lidé si budou spořit na důchody. No a co s těmi co nikdy pracovat nechtěli i když mohli ? Jednou denně teplou polévku a jednou za rok deku !

0 0
možnosti

Paeris Kiran

14. 3. 2011 21:51
Re: Soudruhu sociální inženýre,

Děti nebudou... alespoň dokud populace neklesne tak aby byli děti fakticky třeba. V Evropě a USA je očividně 10 procent popualce "v ekonomicky aktivním věku" zcela zbytečných (A při optimalizaci státní správy na nutné minimum) by se snadno vyselektovalo dalších 10 procet bez kterých by se  všichni snadno obešli.

Zásadní chybou je že se tito lidé vůbec kdy narodili. A důvod to má především v tom že stát zcela nepřirozeně podporuje rození dětí: což vede k tomu že je povětšinou mají ti co se sami neuživí (protože na to "mají čas"), zatímco zoodpovědný rodič který chce aby z jeho dítětě něco bylo jim musí zaplatit odvody na sociální pojištění které je následně přerozděleno na "přídavky na děti".

Populace je samoregulující. Až by zas bylo výhodné mít děti (a ono by to v určitém bodě začlo být výhodné) tak by se zase začli rodit.

Ovšem to by stát musel zcela ukončit veškeré snahy o "populační politku".

0 0
možnosti

tenistka

14. 3. 2011 20:56
Proč naléhavě potřebujeme důchodovou reformu?

Na všech nářcích jak klesá populace, nebude mít kdo platit na důchodce, je třeba zvýšit odchod do důchodu nechápu toto: Je cca450000.- nezaměstnaných, kdo je přes 50 let schání práci těžko,  co tedy budou lidé do 65-67 let dělat? Co se týká pracovních příležitostí je prý  celá EU na tom skoro stejně- moc lidí a málo prac míst.

O dalších katastrofách ohledně nefunkční demokracie, přebujelé  byrokracie atd, atd, ani nemluvě. Jedno je ale jisté, dnešní svět /západní/ se má přese všechno lépe než před 100 a více lety a vše běží více méně stejně stále dál. Doufám tedy, že to tak zůstane. Kdo se snaží postarat se o sebe hlavně sám a stát má jen k potvrzení svého snažení, ten žije celkem normálně.

0 0
možnosti

Paeris Kiran

14. 3. 2011 21:32
Re: Proč naléhavě potřebujeme důchodovou reformu?

On by na ní nikdo neměl i kdyby populace rostla... protože pro lidi není užitečná práce...

A zkrácení pracovní doby na polovinu a zaměstnání dvou lidí místo jednoho to nikdo neudělá... minimálně je s tím zbytečně papírování, vykazovat státu 2x ten samý papír když to práci zvládne zastat jeden člověk na to se každý rozumný zaměstnavatel vykašle.

Je to neefektivní a plýtvavé.

0 0
možnosti

V.Hamral.ml

14. 3. 2011 20:54
No,

proč ani mikrochirurgický primář není schopen nadhodit biologicky nejlogičtější alternativu: více rodit - rychleji umírat? Jo, já zapomněl: Hippokratés. A společnost postavená na oslavě stáří, protože to se stává nejpočtenějším. K udržení současného životního komfortu je prvním krokem hrubý ořez byrokracie, tedy aparátu státu, který odčerpává fantastický balík merglí. Následuje podpora plození jak za Husáka, protože i přes doktrinální keci na levou a pravou - mělo to úspěch. A nakonec nezbytné uvědomění seniorů, že prostě nemají nárok na vysoký komfort, když není plátců, takže se spokojí s nižším, životním komfortem, než věřili, protože musíme upřednostnit právě ty děti, aby vůbec nějací plátci byli...když už si hrajeme na stát. A ona současná reforma? Pateticky účelové, krátkodobé řešení, výhodné pro zúčastněné právě v onom byrokratickém teamu, což je prostě velmi trapné. Jistě...

0 0
možnosti

Paeris Kiran

14. 3. 2011 21:17
Re: No,

To nepomůže. Potřeba lidské práce neustále klesá. (Taky neustále roste počet lidí ve státní správě kteří nic neprodukují....)

Právě naopak podporu porodnostije třeba zcela zastavit. Z dlouhodbého hlediska (50-100 let) je růst populace pro Evropu to absolutně nejhorší možné co může nastat.

Protože pokudn někdo náhodou nevysmyslí nějakou novou produktivní činnost  kterou by ti lidi mohli dělat (na to se moc spoléhat nedá... a pokud náhodou tak bude tak technicky náročná že jí většina lidí stejně nebude shcopna dělat)

Tak víc dětí teď = víc nezamětnaných za 25 let.

Místo aby si tedy ten pracující clověk platil 1 důchodce a 1 státníh zaměstnace bude si platit jednoho důchodce, 1 státního zaměstnance a jednoho nezaměstnaného.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS